Tuesday, February 19, 2013

Προσφυγή κατά της Ελλάδας για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας


Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο εκδικάσθηκε την Τρίτη η προσφυγή μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» κατά της Ελλάδας, με την οποία ζητείται η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια αναφέρει το Voa News.

Οι  οκτώ προσφεύγοντες, Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, διαμαρτύρονται για την υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Η απόφαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον  καθώς οι ο προσφεύγοντες ισχυρίζονται  ότι «η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους».
Σχόλιο: Τα σχόλια δικά σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails