Thursday, February 28, 2013

Ο Γιαχούντης Καμ-πράντ και οι κεφτέδες και τα λουκάνικα με πέταλα


Στα ΙΚΕΑ «Τρώνε τα άλογα όταν γεράσουν» και τον δεκαπενταύγουστο θα σερβίρουν το Αλογάκι της Παναγίας. Η ΙΚΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως θα σταματήσει να πουλάει κεφτεδάκια με κρέας αλόγου και θα επιστρέψει στα πεντανόστιμα σουτζουκάκια με κρέας αρουραίου και σάλτσα από βοθρολύματα. Ο «σουηδικός» όμιλος επίπλων και οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ μετά τα «σουηδικά κεφτεδάκια με φθηνό κρέας αλόγου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει και τα λουκάνικα τύπου Βιένης και ότι σταματά τις πωλήσεις των παραδοσιακών σουηδικών φαγητών, βαλενμπεργκάρε και του κααλπούντινγκ, που περιέχουν κιμά που αντί για μίγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, όπως «έγραφε η ετικέτα», είχαν κιμά από κρέας αλόγου

Άμα διαβάσεις τις βιογραφίες του μίστερ ΙΚΕΑ, Ινγκβαρ Φιόντορ Καμπράντ, που είναι ο πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη δεν θα βρεις πουθενά πατέρα και μάνα. Σαν τον Ομπάμα ένα πράγμα. 
Αλλά άμα διαβάσεις ότι ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα πουλώντας σπίρτα με το ποδήλατό του και ότι για να κάνει οικονομία γράφει ακόμα και τώρα και στις δύο πλευρές του χαρτιού, τότε είναι βέβαιο ότι έχεις να κάνεις με τσιφούτη. 
Οι «Kamprad», πήγαν στην Σουηδία από τη Γερμανία, επειδή ο παππούς του Ινγκβαρ, Αχίμ. αγόρασε ένα κτήμα δια αλληλογραφίας. Το Αχίμ είναι πέρα για πέρα Γιαχούντικο όνομα.
 Αλλά και το επώνυμο είναι σύνθετο από άλλα δυο ιουδαϊκά επώνυμα. Κάμμ (Kamm) και Πράντα (Prada). Σαν Kamm, οι Καμπράντ, είχαν συγγενέψει με τους Ullmann , και για τον λόγο αυτό οι Ullmann έστειλαν τον 14χρονο Οττο, στους συγγενείς τους στη Σουηδία μετά το Anschluss. Αλλωστε υπάρχει ακόμα οικογένεια Kamm-Ullmann. Και η Λιβ Ούλμαν από αυτό το σόι είναι.Αλλωστε ο παππούς της στο νταχάου πέθανε. Και όταν λέει η Λίβ, ότι δεν είναι Ιουδαία εννοεί ως προς το θρήσκευμα. Μόνο. 

Επομένως ξέρεις ποιος Τσιφούτης σερβίρει 
το φθηνό κρέας αλόγου. 

Στην Ελλάδα, βρέθηκαν από τον ΕΦΕΤ δύο παρτίδες αλογίσιου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών,προέλευσης Ρουμανίας, με την παραπλανητική επισήμανση «μοσχαρίσιο». («Frozen beef meet neck» και «Frozen beef meet topside»), που δεν είχαν διακινηθεί. Εισαγωγέας η Βασιλική Ζηκούδη. Η συγκεκριμένη εισαγωγική επιχείρηση προμηθεύει λιανεμπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 74.300 κιλά κρέας αλόγου που έχουν καταναλωθεί. Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος, διότι μεγάλες ποσότητες μπήκαν σαν μοσχαρίσιο και Βόιο κρέας.

http://deltio11.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7897.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails