Wednesday, February 27, 2013

Επεισόδια σε εργοτάξιο στην Πάφο λόγω αλλοδαπών εργατών


Ένταση και μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν το πρωί σε εργοτάξιο στην Κάτω Πάφο όταν η κατασκευάστρια εταιρεία που εκτελεί εργασίες ανακαίνισης ξενοδοχείου μετέφερε στην περιοχή εργαζόμενους από τρίτες χώρες και κοινοτικούς για να εργαστούν παρά την απεργία των οικοδομών. Στην περιοχή έσπευσαν δεκάδες απεργοί και παράγοντες των συντεχνιών ΣΕΚ. 


ΠΕΟ και ΔΕΟΚ που περιφρουρούν την απεργία και προκλήθηκε προς στιγμήν ένταση όταν οι απεργοί επεχείρησαν να εισελθουν στο εργοτάξιο για να απομακρύνουν τους απεργοσπάστες. 

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου και ο εργολάβος είχαν επιστρατεύσει άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας προκειμένου να συνεχίσουν τις εργασίες και να ολοκληρώσουν πριν από την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής περιόδου. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ Νεόφυτος Άσος , Γεώργιος Χριστοδούλου και Ασπασία Μιλτιαδους αντίστοιχα δήλωσαν ότι οι απεργοσπάστες εργάζονται με υποδεέστερους ορους απ'ότι προνοείται στις συλλογικές συμβάσεις. Άλλωστε όπως ανέφεραν η επέκταση της σύμβασης σε όλους τους χώρους δουλειάς είναι ένα από τα σημεία διαφωνίας με την εργοδοτική πλευρά. Τόνισαν ακόμη ότι δίνονται εξευτελιστικοί μισθοί στους απεργοσπάστες και γενικότερα στους εργάτες που δεν καλύπτονται από τις συμβάσεις της βιομηχανίας. 

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών υποστήριξαν επίσης ότι πέραν των ανακαινίσεων των ξενοδοχείων έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα και άλλα μεγάλα έργα στις οικοδομές. Παρόλα αυτά όπως είπαν πολλοί Κύπριοι οικοδόμοι εξακολουθούν μην έχουν δουλειά επειδή κάποιοι εργοδότες προτιμούν κοινοτικούς με εξευτελιστους ορους απασχόλησης. 

alithia.com.cy

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails