Thursday, February 14, 2013

Ηλεία: Οι ληστές τους βασάνισαν με πιρούνια!


Οι 4 δράστες εκτός από πιρούνια κρατούσαν μαχαίρι και πριόνι - Το άτυχο ζευγάρι βίωσε εφιαλτικές στιγμές αβοήθητο, απέναντι στους αδίστακτους ληστές...


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι λεπτομέρειες της ληστείας στη Βάρδα - το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (09-02-2013) - αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν παράδοξα μέσα και σχέδιο για να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας. 

Οι τέσσερις δράστες πιθανότατα Αλβανικής καταγωγής – σύμφωνα με τι μαρτυρίες των θυμάτων – περίμεναν να γυρίσει σπίτι του ο 72χρονος άνδρας και η 66χρονη σύζυγός του. Φορώντας κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι των δύο ηλικιωμένων. Όπλα τους ήταν ένα μαχαίρι, ένα πριόνι και ένα πιρούνι τα οποία και είχαν κλέψει από παρακείμενη ψησταριά.


Με το πιρούνι, ο ένας από τους δράστες επιτέθηκε στον 72χρονο τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι και έτσι ανάγκασε τον άτυχο άντρα να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και να ψάξουν οι ληστές για οτιδήποτε αξίας. Έβαλαν μέσα και το ζευγάρι και τους έδεσαν για να ψάξουν με την ησυχία τους. 

Για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα οι ληστές όταν βρήκαν το δίκαννο του ηλικιωμένου, τον απείλησαν με αυτό για να τους υποδείξει που βρίσκονταν αντικείμενα αξίας. Τελικά αυτό που βρήκαν ήταν 1.500 ευρώ στο πορτοφόλι του 72χρονου, τα κοσμήματα της συζύγου του και ένα ρολόι.

Οι ληστές όμως πίστευαν πως ο ηλικιωμένος έκρυβε και άλλα χρήματα και αυτό αποζητούσαν. Κατάφεραν να αποσπάσουν τα κλειδιά της επιχείρησης του θύματος, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και έτρεξαν εκεί για να ψάξουν για περισσότερα αντικείμενα αξίας. Εκεί προσπάθησαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά γύρισαν στο σπίτι του ζευγαριού άπρακτοι.

Στη συνέχεια κλείδωσαν τον άντρα στην τουαλέτα και τη γυναίκα στην κουζίνα δεμένους και έφυγαν ανενόχλητοι, μετά από μια ώρα παραμονής στο χώρο. Ο 72χρονος κατάφερε μετά από λίγο να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ωστόσο οι δράστες το είχαν σκάσει με το αυτοκίνητό του.

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7131.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails