Wednesday, February 20, 2013

Τέρμα η ανωνυμία στο facebook στην Γερμανία!


Η γερμανική δικαιοσύνη βάζει στoπ στην ανωνυμία των χρηστών του FacebookΗ υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει το δικαίωμα να αξιώνει από τους χρήστες του να δίνουν την πραγματική τους ταυτότητα, σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, παρά το ότι οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υπεράσπιση των προσωπικών δεδομένων ήθελαν να υποχρεώσουν τον ιστότοπο να ανέχεται την χρήση ψευδωνύμων.

Το Facebook ζητεί, κατά την δημιουργία ενός λογαριασμού, οι χρήστες να δίνουν το πραγματικό τους επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλλο. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναστείλει τη λειτουργία ενός λογαριασμού αν αντιληφθεί ότι ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ανακριβές, εφόσον ο χρήστης δεν εμφανίσει μια επίσημη ταυτότητα με την οποία να αποδεικνύει ότι δεν δήλωσε ψευδή στοιχεία.
Στηριζόμενο στους θεσπισμένους κανόνες που ισχύουν στη Γερμανία για το θέμα αυτό, το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είχε δώσει εντολή στο Facebook να σταματήσει να αξιώνει τις πληροφορίες αυτές και να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών εκείνων που είχαν δώσει ψευδή στοιχεία.
Το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε απειλήσει μάλιστα το Facebook με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών αυτών.
Το Facebook προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων αυτών του Γραφείου και το διοικητικό δικαστήριο του Σλέσβιχ δικαίωσε τον ιστότοπο σε απόφαση που εξέδωσε χθες, αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία δεδομένων και την γερμανική νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, το γερμανικό δίκαιο δεν εφαρμόζεται από την στιγμή που η καταγραφή και η μεταχείριση προσωπικών δεδομένων γίνεται από μια θυγατρική που βρίσκεται σε μια χώρα μέλος της ΕΕ», διευκρινίζει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.
Ο αξιωματούχος του γραφείου προστασίας δεδομένων του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Τίλο Βάιχερτ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι θα φέρει την υπόθεση ενώπιον του εφετείου του κρατιδίου.
Η επιχειρηματολογία του διοικητικού δικαστηρίου με την οποία δικαιώθηκε το Facebook είναι κάτι «περισσότερο από εξωφρενική», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημείωσε ότι τα δεδομένα λαμβάνονται στην Γερμανία και η επεξεργασία τους γίνεται στις ΗΠΑ κι όχι από την ιρλανδική θυγατρική του.

http://www.katohika.gr/2013/02/facebook.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails