Monday, February 25, 2013

Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταργείται το χαράτσι, ίσως δεν επαναφέρουμε τον κατώτατο!


Νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στην εκπομπή «Άλλη Όψη» του Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το χαράτσι δεν θα καταργηθεί για όλους αλλά για τους οικονομικά αδύναμους, υποστήριξε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού που έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να μην είναι εφικτή και πως η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί μόνο εάν βρεθεί ένα «ισοδύναμο»!
 
«To χαράτσι και η εισφορά αλληλεγγύης είναι υπό αίρεση. Υπό κατάργηση είναι το χαράτσι μόνο για κάποιες κατηγορίες όπως οι άνεργοι. Αν δε βρούμε το λογαριασμό τι να κάνουμε ; Ό,τι αφορά δημοσιονομικό μέγεθος, θα ήταν ανεύθυνο να πω καταργούμε αυτό χωρίς να πω τι θα βάλουμε στη θέση τους» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης.
 
Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συνέχεια στον κατώτατο μισθό, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί την επαναφορά του στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ), τόνισε ότι ίσως και να μην είναι πραγματοποιήσιμη υπόσχεση: «Προς το παρόν μπορούμε να το κάνουμε. Αν δε γίνει η αλλαγή και προχωρήσει η κατάρρευση της οικ0νομίας, μπορεί και να μην μπορούμε να το κάνουμε. Από τα 230 δισ. Ευρώ του ΑΕΠ, πήγαμε στα 180 δισ.. Αν συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως και να μην μπορούμε να το κάνουμε».
 
ΝΔ: Ποιος λέει τελικά αλήθεια; – ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεβλώνετε και πάλι τις θέσεις μας
 
Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπόφευκτος.
 
«Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.
 
«Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο,αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους» αναφέρει η Συγγρού σε ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία “πολεμικού συμβουλίου”, σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό».
 
«Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους» τονίζει σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

star.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails