Wednesday, February 27, 2013

Οι γραικύλοι του ΥΠ. Εσωτερικών δεν ξέρουν ούτε πόσοι λαθρομετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα!!



Την πλήρη άγνοια του κράτους για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην χώρα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός δίνοντας στοιχεία για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237. 

Όσο για τους παράνομα διαμένοντες ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων. 

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «οποιαδήποτε άλλη απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού του: των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα είναι εντελώς παρακινδυνευμένη» 

Δηλαδή ο μοναδικός αριθμός αφορά από το 2008 και μετά ενώ πριν το 2008 ουδείς πάλι γνωρίζει πόσοι εξακολουθούν να βρίσκονται παράνομα στη χώρα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://elnewsgr.blogspot.com/2013/02/2_27.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails