Thursday, February 14, 2013

Η Αίγυπτος πλημμυρίζει τούνελ στη μεθόριο με τη Γάζα


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Τα ξεπουλημένα εβραϊκά ΜΜΕ χρησιμοποιούν την τακτική της "μισής αλήθειας" απέναντι στον ελληνικό λαό και στην περίπτωση της Παλαιστίνης. 

Όπως είναι γνωστό οι Παλαιστίνιοι ακόμη και το χαλίκι πρέπει να το περνούν κάτω απο τούνελ γιατί το Ισραήλ τους απαγορεύει να εισάγουν οτιδήποτε θα τους επέτρεπε να επιβιώσουν.

Όμως μετά την επικράτηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η Αίγυπτος συμμαχεί με το Ισραήλ στην θανάτωση των Παλαιστινίων πλημμυρίζοντας και τα υπόγεια τούνελ.

Και αντί να προβληματιστούν πως γίνεται η ηγεσία των φανατικών Μουσουλμάνων να συμμαχεί με τους Εβραίους, απλά κάνουν μια δημοσίευση που αναφέρει το γεγονός.

Διαβάστε τι λέει η "Ελευθεροτυπία" για το θέμα και συνδυάστε την είδηση με το βίντεο που μεταφράσαμε και ανεβάσαμε...



Οι αιγυπτιακές αρχές πλημμύρισαν τα τούνελ κάτω από τη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο εκστρατείας πάταξης του λαθρεμπορίου ανακοίνωσαν αιγύπτιοι και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Το δίκτυο των τούνελ είναι ζωτικής σημασίας για τη Γάζα, καθώς από αυτά εισάγεται το 30% των αγαθών παρακάμπτοντας τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ πάνω από επτά χρόνια.
Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν ένα τούνελ που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή τσιμέντου και χαλικιού να γεμίζει ξαφνικά με νερό την Κυριακή, αναγκάζοντας τους εργάτες σε άτακτη φυγή για την ασφάλειά τους. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άλλα δύο τούνελ πλημμύρισαν με τον ίδιο τρόπο, καθώς οι Αιγύπτιοι διοχέτευσαν επίτηδες νερό.
Ένας αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας στο Σινά δήλωσε στο Reuters ότι η εκστρατεία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε μέρες. «Χρησιμοποιούμε νερό για να κλείσουμε τα τούνελ, αντλώντας νερό από ένα από τα πηγάδια» δήλωσε, αρνούμενος να κατονομαστεί.

Δεκάδες τούνελ έχουν καταστραφεί από τον περασμένο Αύγουστο μετά τη δολοφονία 16 αιγύπτιων στρατιωτών σε επίθεση ενόπλων κοντά στον φράκτη της Γάζας. Το Κάιρο υποστηρίζει ότι κάποιοι από τους ένοπλους είχαν περάσει στην Αίγυπτο μέσα από τα τούνελ, κατηγορία που αρνήθηκαν οι Παλαιστίνιοι, και διέταξαν την άμεση καταστροφή τους.
Η κίνηση εξέπληξε και εξόργισε τους ηγέτες της Γάζας, την ισλαμική οργάνωση Χαμάς, που είχε ελπίσει για καλύτερες σχέσεις με το Κάιρο μετά τις περσινές εκλογές που ανέδειξαν πρόεδρο τον Μοχάμεντ Μόρσι, ισλαμιστή που βρίσκεται ιδεολογικά κοντά στη Χαμάς.
Αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος έθεσε ξανά στο στόχαστρο τα τούνελ. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες και αρνήθηκε να τοποθετήσει χρονικά την έναρξη της εκστρατείας που έγινε όταν οι ηγέτες των παλαιστινιακών οργανώσεων συναντήθηκαν στο Κάιρο για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις βαθιές τους διαφορές.
Η Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες στην Αίγυπτο, που είχαν στόχο να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνεργασίας και να λυτρώσουν το σχίσμα ανάμεσα στους πολιτικούς στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δεν πήγαν καλά, ωστόσο δεν κατέρρευσαν.
Αν και οι ηγέτες της Γάζας ήταν διστακτικοί να επικρίνουν δημόσια τον Μόρσι, οι απλοί κάτοικοι της Γάζας ήταν πιο ομιλητικοί. "Τα αιγυπτιακά μέτρα ενάντια στα τούνελ είναι χειρότερα μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον Μόρσι. Οι αδελφοί μας στη Χαμάς νόμιζαν ότι θα άνοιγε τη Γάζα. Μάλλον έκαναν λάθος" λέει ένας ιδιοκτήτης τούνελ. "Πιθανόν 150 μέχρι 200 τούνελ να έκλεισαν μετά την επίθεση στο Σινά. Αυτή είναι η εποχή του Μόρσι" πρόσθεσε.
Οι ιδιοκτήτες των τούνελ φοβούνται ότι η διοχέτευση νερού υπογείως μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των περασμάτων, με πιθανά καταστροφικές συνέπειες. "Το νερό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στον τοίχο και να προκαλέσει την κατάρρευση του τούνελ. Μπορεί να σκοτωθούν άνθρωποι" λέει ο Αχμέντ Αλ-Σάερ, εργάτης σε τούνελ ο ξάδελφος του οποίου πέθανε πέρυσι όταν ένα τούνελ τον καταπλάκωσε.
Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο όταν κατέρρευσαν τούνελ, ανεβάζοντας στους 233 τον αριθμό των εργατών που έχασαν τη ζωή τους από το 2007, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 20 που σκοτώθηκαν σε διάφορες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα σύνορα.
Το Ισραήλ επέβαλε τον αποκλεισμό της Γάζας το 2007 επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει την άρση του αποκλεισμού.
Σε μια περίοδο υπήρχαν περίπου 2.500 με 3.000 τούνελ κάτω από το φράκτη στην έρημο του Σινά, αλλά το δίκτυο έχει συρρικνωθεί αισθητά από το 2010, όταν το Ισραήλ προχώρησε στην άρση κάποιων από τους περιορισμούς που επέβαλαν στις εισαγωγές στην παράκτια περιοχή.
Όλα τα αγαθά πρέπει να εξετάζονται πριν εισαχθούν στη Γάζα και το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κάποιοι περιορισμοί πρέπει να διατηρηθούν για αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ή την αποθήκευση όπλων.
Τα τούνελ διατηρούνται λοιπόν ενεργά, ειδικά για την εισαγωγή οικοδομικού υλικού, αλλά και καυσίμων, ώστε να παρακάμπτεται η φορολόγηση του πετρελαίου που επιβάλλεται από το Ισραήλ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.home&id=343460

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails