Thursday, February 21, 2013

Σκηνές από το μέλλον της Ελλάδας; - Δανειστές κατέσχεσαν στην Κύπρο το υπουργείο Εμπορίου!


Αγγλικό δίκαιο σε πλήρη εφαρμογή στην Κύπρο, αναδεικνύει τους κινδύνους που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙΙ τον περασμένο Φεβρουάριο και την αποδοχή του από την ελληνική κυβέρνηση: Δικαστικοί κλητήρες κατέβασαν τον υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη από το αυτοκίνητό του και το κατέσχεσαν, ενώ μπούκαραν και στο υπουργείο για να κατάσχουν την κινητή περιουσία μέχρι ύψους 15 εκατ. ευρώ!

Όλα αυτά γιατί στην Κύπρο, ισχύει από της ιδρύσεως του κράτους το αγγλικό δίκαιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους χρεώστες να δυαφύγουν χωρίς να κατασκεχθεί η περιουσία τους, ακόμα και αν είναι το ίδιο το κράτος!
Οι δικαστικοί επιδότες εμφανίστηκαν λοιπόν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσχεση κρατικής κινητής περιουσίας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ!
Έφτασαν μάλιστα μαζί με φορτηγά προκειμένου να φορτωθούν έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, ενώ ζήτησαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή έφτασε ο Νεοκλής Συλικιώτης και τον κατέβασαν βίαια από το αυτοκίνητο αρπάζοντας τα κλειδιά του.
Η κινητή περιουσία θα εκποιηθεί προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες. Ο γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών δεν επέτρεψε στους επιδότες να προχωρήσουν στην κατάσχεση και κλήθηκε η ... αστυνομία για να βοηθήσει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.
Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκηνές του μέλλοντός μας, αφου τον περασμένο Φεβρουάριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχθηκαν με την ψήφος τους να θέσουν τον δανεισμό της χώρας υπό το αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και είδαμε στην Κύπρο, που δεν έχει καν υπογράψει Μνημόνιο, αλλά εφαρμόζεται ο εσωτερικός νόμος που είναι ήδη προσαρμοσμένος στο αγγλικό δίκαιο, πως εφαρμόζεται...
Τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.
Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στιγμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.
Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία, μαχητικά ή πλοία που θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος (ευτυχώς οι νέες FREMM δεν θα κινδυνεύουν με κατάσχεση από θα είναι με χρονομίσθωση!) κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.
Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails