Thursday, February 28, 2013

Άνοιξαν πάλι τις πύλες των ΕΔ και των ΣΑ στους αλλοδαπούς με ελληνική ιθαγένεια


Πίσω έκανε η Νέα Δημοκρατία στην τροπολογία που αφορά την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλέιας, μη Ελλήνων στο γένος. Η υποχώρηση ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι επιθυμούν να συνεχιστεί η εισαγωγή αλλοδαπών που έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
Σε απόσυρση της  βουλευτικής τροπολογίας που προβλέπει την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες στο γένος προχώρησαν οι 84 βουλευτές της ΝΔ που την είχαν καταθέσει με την αιτιολογία ότι είχε εισαχθεί σε υπο κύρωση συμφωνία και όχι κανονικό νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω τροπολογία είχε προκαλέσει έντονους "τριγμούς" στον κυβερνητικό συνασπισμό και αυτό γιατί η ΔΗΜΑΡ την έχει χαρακτηρίσει «μνημείο μεσαιωνικού σκοταδισμού» ενώ το ΠΑΣΟΚ «φοβική και μικρόψυχη». Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να οδηγήσει την ΝΔ σε υποχώρηση καθότι Ανεξ. Έλληνες και ΧΑ θα την υπερψήφιζαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ θα επανακαταθέσουν την τροπολογία σε νέο νομοσχέδιο και αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιτραπεί από τους δύο εταίρους της κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας την απόσυρση ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δια του εκπροσώπου του Ηλία Κασιδιάρη είπε τα εξής «αφήνουμε να χειριστούν θέματα του στρατού τον κ. Σαμαρά που είναι λουφαδόρος και εξαγόρασε 21 μήνες στρατιωτικής θητείας και τον Βενιζέλο που ήταν Ι3 για παχυσαρκία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails