Monday, July 22, 2013

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 37 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!

Ο «Θησαυρός» των 37.000.000 λαθραίων τσιγάρων που ανακαλύφθηκαν με τη συμμετοχή αντρών του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας. μετά από μια γιγάντια επιχείρηση ,πριν από λίγες εβδομάδες πάνω στο λαθρεμπορικό πλοίο «TIGHNABRUAICH», δείχνει να ...μετατρέπεται σε άνθρακες.

Αιτία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται περιπτώσεις λαθρεμπορίας που έχει σαν αποτέλεσμα οι δράστες να έχουν τη δυνατότητα προετοιμασίας του εδάφους για την αθώωσή τους και το λαθρεμπόριο καλά να κρατεί το Ιόνιο.

Από την επιχείρηση είχαν συλληφθεί δέκα άτομα τα οποία αφέθηκαν όλα ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 6.000 ευρώ παρόλο που μόνο οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 5 εκ ευρώ.

Το χειρότερο όλων ωστόσο είναι πως για τον εντοπισμό , την κατάσχεση των λαθραίων και τη σύλληψη των λαθρεμπόρων κινδύνεψαν ζωές λιμενικών και από την Πάτρα, όπως άλλωστε και από την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, το Μεσολόγγι και την Ιθάκη, με τους λαθρέμπορους όταν εντοπίστηκαν να επιχειρούν να εμβολίσουν το σκάφος super puma του λιμενικού της Πάτρας ενώ αγνοώντας την εντολή για να παραδοθούν άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ.


Στις τάξεις των ανδρών του λιμενικού - και ιδιαίτερα αυτών που πήραν μέρος στην επιχείρηση - επικρατεί απογοήτευση καθώς θεωρούν πως μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις που έγιναν στο Ιόνιο τα τελευταία χρόνια , είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, να μην υπάρχει αποτέλεσμα, αφού οι δράστες - όπως γίνεται πάντα άλλωστε - αφέθηκαν ελεύθεροι έχοντας όλο το χρόνο να ετοιμάσουν τις προϋποθέσεις για μια πανηγυρική αθώωση και συγχρόνως να συνεχίσουν τη «δουλειά» τους ανενόχλητοι.

πηγή: patrastimes

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails