Wednesday, July 24, 2013

Πρώην σύμβουλος της Αλβανικής κυβέρνησης διεκδικεί εδάφη για την "Φυσική Αλβανία" διαδηλώνοντας στη Γερμανία!

«Το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη του 2013, δημιουργώντας μια χώρα η οποία θα καλύπτει όλες τις περιοχές όπου ζουν Αλβανοί».
Koco Danay,πρώην σύμβουλο της αλβανικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του σχεδίου «Φυσική Αλβανία», φιλόσοφος Kότσο Ντανάι, δήλωσε την Παρασκευή στο Μόναχο ότι μέχρι το Νοέμβριο θα επιχειρηθεί η συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από Αλβανούς που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Οι λίστες με τις υπογραφές εν συνεχεία θα παραδοθούν στις κυβερνήσεις μεταξύ άλλων της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστρίας. Η ΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά το εγχείρημα.
 
Επισημαίνεται επίσης συνέντευξη του κ. Ντανάι στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο οποίος τονίζει ότι μέσω της «Φυσικής Αλβανίας» - και επιμένει στον όρο, απορρίπτοντας τη χρήση του όρου «Μεγάλη Αλβανία»-  διασφαλίζεται η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων και δηλώνει χαρακτηριστικά: «[η «Φυσική Αλβανία»] αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα υπάρχει πλέον βία στην περιοχή των Βαλκανίων. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος ενός νέου βαλκανικού πολέμου. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς μια Αλβανία στα φυσικά σύνορά της». 
 
Ερωτώμενος σχετικά με το πως θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια ενιαία Αλβανία, ο ίδιος απαντά:«Θα πρέπει να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη, η οποία θα ακυρώσει τις αποφάσεις της Πρεσβευτικής Συνδιάσκεψης του 1913 στο Λονδίνο. Εν συνεχεία η Αλβανία και το Κόσοβο θα πρέπει να δημιουργήσουν μια συνομοσπονδία, στην οποία εν τέλει θα έπρεπε να προσχωρήσουν οι Αλβανοί της Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου. Μετά την μαζική εκδίωξη των Αλβανών μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή αυτών των ανθρώπων. Τέλος, όλοι οι Αλβανοί θα ενωθούν σε ένα κράτος. Αυτό το σχέδιο έχει ήδη κωδικοποιηθεί στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails