Wednesday, July 31, 2013

Oι Άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία 810 ευρώ, χωρίς να βγάζουν ούτε ευρώ!



Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η εφορία, καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν .Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.
Ο λόγος είναι ότι τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιοριστούν σε επίπεδα πολύ πάνω από τα 5.000 ευρώ, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, όπως οι περίπου 990.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να εμπλακούν σε μια χρονοβόρα διαδικασία.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πάνε στην εφορία, αφού παραλάβουν το εκκαθαριστικό και να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά, με τα οποία θα αποδεικνύεται το πραγματικό ύψος των εισοδημάτων τους, ώστε οι έφοροι να διαγράψουν τα τεκμήρια και να προχωρήσουν σε εκ νέου εκκαθάριση των δηλώσεών τους, μηδενίζοντας τους φόρους.
Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν.
Σοκ για 3,3 εκατομμύρια πολίτες από τα εκκαθαριστικά της εφορίας
Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους από τους φορολογούμενους με εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ, έχουν στην κατοχή τους κάποιο Ι.Χ, καθώς θα επιβαρύνονται με επιπλέον τεκμήρια.
Άνεργος με τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ

Η εφημερίδα παρουσιάζει το παράδειγμα ενός  μακροχρόνια άνεργου, με μηδενικό εισόδημα, άγαμος, ο οποίος διαμένει σε δική του μονοκατοικία 80 τ.μ. και έχει στην κατοχή του ΙΧ αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.

Η ΓΓΠΣ θα του καταλογίσει αυτόματα:

*Ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης: 3.000 ευρώ

*Τεκμήριο διαβίωσης: 3.840 ευρώ

*Τεκμήριο διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτου: 3.640 ευρώ

Έτσι ο άνεργος εμφανίζεται με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα το εισόδημά του είναι...0 ευρώ!

Έτσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο 548 ευρώ, ενώ αν δεν έχει τις απαραίτητες αποδείξεις θα του επιβληθεί πρόστιμο 262 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει 810 ευρώ, χωρίς να έχει εισοδήματα από πουθενά!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails