Friday, July 26, 2013

Αχτίδα φωτός στην Εκκλησία: «Φτύνουμε κατάμουτρα το ΠΑΜΕ και τα αριστερά κόμματα»

Σφοδρή επίθεση κατά των καθηγητών του ΠΑΜΕ και των «αριστερόστροφων πολιτικών κομμάτων» εξαπέλυσε, μέσω του προσωπικού του blog, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος. «Το ΠΑΜΕ αποκαλεί τόν Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα. "Φτύστε τους ωρέ", θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν!

Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια», γράφει χαρακτηριστικά σε κείμενο που ανάρτησε, αντιδρώντας στις ενστάσεις τους για το πως έχει καταγραφεί και διδάσκεται η επανάσταση του 1821. «Τα αριστερόστροφα Κόμματα ή πρόσωπα και άλλοτε επούλησαν την Ελλάδα μας. Κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου πεπλανημμένοι Αδελφοί μας είχαν ταυτισθεί μέ ξένα Κέντρα Αποφάσεων του Ανατολικού τότε μπλόκ και ήθελαν να μας εντάξουν στο σύστημα του ξεχασμένου πια "Σιδηρού Παραπετάσματος"!

Χάρις όμως στην παλληκαριά των Ελλήνων η Ελλάδα μας σώθηκε!», αναφέρει σε άλλο σημείο. Ολόκληρο το κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, έχει ως εξής: «Δανείζομαι, αγαπητοί μου φίλοι, αυτή την περιώνυμη φράση του Χαριλάου Τρικούπη για να αναφερθώ όχι βέβαια στην οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει σήμερα τη Χώρα μας και της οποίας τα καταστροφικά αποτελέσματα λιγότερο ή περισσότερο όλοι μας τα βιώνουμε, αλλά για να θίξω μια άλλη -πιο σημαντική κατά την ταπεινή μου άποψη- κρίση, η οποία ταλανίζει επίσης την Ελλάδα μας, αυτή τη Χώρα της σοφίας, της ανδρείας και γενικώτερα της αρετής, την κρίση της εθνικής μας ταυτότητος και αυτοσυνειδησίας!

 Αυτή η κρίση, την οποίαν εκφράζουν και υπηρετούν τα αριστερόστροφα πολιτικά Κόμματα και πρόσωπα, συνιστά μια πιο σοβαρή και πιο μεγάλη απειλή και από αυτήν την οικονομική κρίση! Διότι η Ελλάδα και άλλοτε "επτώχευσε", αλλ' όμως δεν χάθηκε! Δεν έσβυσε και δεν εξαφανίσθηκε από από τον παγκόσμιο Χάρτη!


 Τα αριστερόστροφα Κόμματα ή πρόσωπα και άλλοτε επούλησαν την Ελλάδα μας. Κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου πεπλανημμένοι Αδελφοί μας είχαν ταυτισθεί μέ ξένα Κέντρα Αποφάσεων του Ανατολικού τότε μπλόκ και ήθελαν να μας εντάξουν στο σύστημα του ξεχασμένου πια "Σιδηρού Παραπετάσματος"! Χάρις όμως στην παλληκαριά των Ελλήνων η Ελλάδα μας σώθηκε! Σήμερα οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, δηλ. οι οπαδοί της Αριστεράς, στρέφουν τα βέλη τους κατά της Θρησκείας και κατά της Πατρίδος. Τα περί Θρησκείας ας τα αφήσουμε προς το παρόν. Ας δούμε όμως τι ενεργούν κατά της φιλτάτης Πατρίδος μας. Προσπαθούν με αλλοίωση των ιστορικών δεδομένων, τα οποία χωρίς ντροπή προβάλλουν, να μας αλλάξουν τα εθνικά μας "πιστεύω"!


Ο κίνδυνος βέβαια δεν είναι για μας τους μεγαλυτέρους στην ηλικία. Κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά μας, τό αύριο της φυλής μας και της Χώρας μας. Έτσι λοιπόν από τη μια μεριά έχουμε την περιώνυνη Κυρία Ρεπούση, η οποία εντελώς ξαφνικά ανακάλυψε, ότι στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Ελληνικού στοιχείου της πόλεως, αλλά "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ" !!!!!!! Και όμως η κυρία Ρεπούση πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο ως Βουλευτής, ώστε ανενόχλητη να συσκοτίζει την ιστορία και να δολοφονεί την ιστορική αλήθεια! Το νέο φρούτο μας έρχεται τώρα πια απο το ΠΑΜΕ! "Το ΠΑΜΕ αποκαλεί τόν Παλαιών Πατρών Γερμανό απατεώνα", διαβάσαμε στην τοπική εφημερίδα "Το ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας" και .....ανατριχιάσαμε. "

Η επιστολή, που έφτασε στα σχολεία, απευθύνεται σε μαθητές, εν όψει της Εθνικής Επετείου"(φ. της 16ης Μαρτίου ε.έ.). "Φτύστε τους ωρέ", θα σας έλεγα, για να καταλάβουν, ότι πρέπει να λογικευθούν!

Μη τους αφήνετε να κακοποιούν τόσο πολύ την ιστορική αλήθεια. Εμείς, λοιπόν, από το μικρό αυτό μετερίζι μας, χαράζουμε αυτές τις γραμμές, μόνο και μόνο για να αποδείξουμε, ότι δεν τους φοβούμεθα - μεταφορικά βέβαια - τους φτύνουμε κατάμουτρα με το να παρουσιάζουμε εδώ για δεύτερη (πέρυσι την παρουσιάσαμε από την ίδια αυτή θέση) την περίφημη Διακήρυξη του Παλαιών Πατρών Γερμανού, που έγινε στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, μετά την οποία άρχισε η Ελληνική Επανάστασις και της οποίας πρώτος καρπός ήταν η απελευθέρωσις των Καλαβρύτων, γεγονός, το οποίον πανδήμως εορτάζεται σήμερα στην πόλη αυτή της ποιμαντικής μας δικαιοδοσίας.

 Έλληνες, Χριστιανοί, Πατριώτες, Αδελφοί, Πατέρες ήλθεν η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι! Αντισταθήτε, λογομαχήστε, ακυρώσετε τυχόν φιλίες με πρόσωπα, τα οποία προσβάλλουν είτε την Πατρίδα μας, είτε την Πίστη μας! Σηκώστε κεφάλι! Στην θρασύτητα, απαντήστε με θρασύτητα!

"Οργίζεσθε.και μη αμαρτάνετε" μας συμβουλεύει ο Απόστολος Παύλος( Εφεσ. 4, 26). Ραγηάδες του 2013, εγερθήτε, σηκώστε κεφάλι! Αν, βέβαια, αγαπάτε την Ελλάδα μας. Από τη μια μεριά οι της Τρόϊκα, ο κ. Σόϋμπλε της Γερμανίας και μερικοί κλέφτες και λωποδύτες θεράποντες του Κρατικού Μηχανισμού (πρώην Υπουργοί και μεγαλόσχημοι), και από την άλλη το ΠΑΜΕ, η κα Ρεπούση, η κα Δραγώνα και όποιοι άλλοι έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν την Ελλάδα μας! Θα τους αφήσουμε άραγε;». 

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/506915/ftunoume-katamoutra-to-pame-kai-ta-aristera-kommata/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails