Monday, July 22, 2013

Ξεφτίλισμα Τσίπρα από Παντελή Καψή

+¬+-+¦+-+-+υ_Γ
Προσπαθεί –εναγωνίως είν’ αλήθεια- να πείσει ο mister Tsipras το…
πόπολο, ότι είναι κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς, των βαρόνων των ΜΜΕ κ.τ.λ. Έτσι, στην προσπάθειά του αυτή επιτέθηκε στον νέο υφυπουργό για την ΕΡΤ και παλιό του… σύντροφο Παντελή Καψή, (ο οποίος στα νιάτα του ήταν στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου», της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού) γιατί από διευθυντής των «Νέων» βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, αφήνοντας υπονοούμενο ότι είναι εντεταλμένος να παραδώσει την ΕΡΤ στα συμφέροντα που υπηρετεί:

«Σας γνωρίζω και σας εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, εσείς ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε Μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο».
Σωστή βεβαίως η παρατήρηση, αλλά από λάθος άνθρωπο. Γιατί, όπως λέει κι η παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Ιδού τι του απάντησε ο Καψής:

«Μιλάτε για θέμα ηθικής τάξεως, αλλά αποτελεί μεγάλη υποκρισία αυτό που λέτε, κύριε πρόεδρε. Έχετε βάλει διευθυντή του Βήματος, αγαπητό μου συνεργάτη και αξιόλογο δημοσιογράφο, πρόεδρο της “Αυγής”. Φαντάζομαι όχι για να παραδώσει την “Αυγή” στα συμφέροντα των εκδοτών. Έχετε δίπλα σας έναν εξαίρετο νομικό, με λαμπρή δημοκρατική πορεία και επιστημονική κατάρτιση ο οποίος ήταν νομικός συνεργάτης καναλαρχών, ήταν και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας καναλάρχη και όμως αυτόν, και καλά κάνατε, τον επιλέξατε επικεφαλής των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων για να καταπολεμήσει την διαπλοκή. Και δεν υπάρχει εκεί πέρα κανένα πρόβλημα…».

Στη μεν πρώτη περίπτωση, ο Καψής εννοεί τον Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην διευθυντή του Βήματος και νυν βο(υ)λευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και στη δεύτερη περίπτωση, για τον τ. πρόεδρο του Συνασπισμού και μέντορα του Τσίπρα, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος είναι δικηγόρος των Αλαφούζων. Αλλά, σταμάτησε εκεί, λόγω του ότι «μεταξύ πολιτικάντηδων οι καταγγελίες έχουν ένα όριο. Και δεν είπε τίποτα στον… αντιδιαπλεκόμενο Tsipra για τις βίζιτες που έκανε τον τελευταίο καιρό σε όλους ανεξαιρέτως τους βαρόνους των ΜΜΕ, τους οποίους μάλιστα επισκέφθηκε ο ίδιος στις έδρες τους, για να «παίξει» μαζί τους παιχνίδια διαπλοκής!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails