Sunday, July 21, 2013

"Τότε στο Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά" δήλωσαν οι δημοκράτες αριστεροί στην Καλαμάτα σε "αντιφασιστική" πορεία!

Οι πορείες επιτρέπονται στους αριστερούς όχι όμως σε όποιον δηλώνει εθνικιστής. Και αυτό είναι δημοκρατικό. Όπως και το να σφάζεις όποιον θεωρείς "φασίστα" είναι δημοκρατικό.


synthima-meligalas-antifasistiki-diadhlwsh-kalamata
Πανελλαδική αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Καλαμάτας, στον απόηχο της ακύρωσης του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία ξεκίνησε στις 20:00 και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί και από άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων ήταν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο πριν τις 22:00 η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της πόλης, ενώ αργότερα θα γίνει ανοικτή συνέλευση στο Πάρκο Λιμενικού.
«Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, έξω οι φασίστες από τη Μεσσηνία», «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούσθηκαν στη διαδήλωση.
Βουλευτική παρουσία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχε και στα γραφεία της ΤΟ Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής, όπου βρέθηκαν περί τα 60 άτομα.
H Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ανακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φεστιβάλ στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από τις 2 εώς τις 5 Αυγούστου.
Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις φορέων της πόλης για το φεστιβάλ και τελικώς υπό τον φόβο επεισοδίων σε μία τουριστική περίοδο η άδεια ανακλήθηκε.
Σε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:
«Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι "παρεξηγημένες προσωπικότητες".
Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί. Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ, συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails