Tuesday, July 23, 2013

Όλα τα blog και τα sites κρύβουν τη καταγωγή του Ρέστη! Ακόμη και τα "πατριωτικά"

Διαβάστε εδώ για το ποια είναι η πραγματική καταγωγή του κορυφαίου εφοπλιστή του πλανήτη



Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση μέσω της τράπεζας FFB της οποίας ήταν ιδιοκτήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην οικία του για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Μετά τη σύλληψή του ο εφοπλιστής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5,8 εκατ ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.
Πάντως το ποσό δεν δικαιολογεί μια τέτοια επιχείρηση, αν ελέγχεται μόνο για αυτό.
O B.Ρέστης είναι μεγαλομέτοχος του εκδοτικού συγκροτήματος ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και κατέχει επίσης σημαντικό μέρος των μετοχών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) δηλαδή των εφημερίδων ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ κλπ και των αντίστοιχων ιστοτόπων τους. Ο εφοπλιστής κατέχει το 40% των μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και συνακόλουθα στο protothema.gr, μπήκε και στο δ.σ. της εταιρείας που εκδίδει την κυριακάτικη εφημερίδα.
Πριν από ένα χρόνο είχε επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία FANTOM που ανήκει στον Όμιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή εταιρείας ακινήτων ιδιοκτησίας του ομίλου Ρέστη. 
Ο όμιλος υποστήριξε ότι αυτές οι πράξεις πραγματοποιήθηκαν πριν από την συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρία.
Πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal τον κατηγορούσε για επιχειρηματικές κινήσεις που παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις και τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην διακίνηση του ιρανικού πετρελαίου και συνακόλουθα για λαθρεμπόριο πετρελαίου βάσει των στοιχείων που είχε παρουσιάσει η μη κυβερνητική οργάνωση United Against Nuclear Iran.
Αποτέλεσμα, κατά την εφημερίδα, ήταν να έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος του από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Β.Ρέστης έχει να επιδείξει μια τεράστια δραστηριότητα που ξεκινά από τη ναυτιλία και απλώνεται στο real estate, τα μίντια και την τραπεζική, με σημαντικές επενδύσεις σε όλους αυτούς τους τομείς.
Κατέκτησε τον Ιανουάριο του 2006 το βραβείο των Lloyd's List Awards ως ιδιοκτήτης της κορυφαίας εταιρείας φορτηγών πλοίων στον κόσμο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

2 comments:

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ said...

Εμείς πάντως αναφέρουμε την καταγωγή του στη δημοσίευση μας εδώ ο σύνδεσμος: http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7494.html 

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ said...

Μπράβο που γράφεις κάτι αλλά και εγω και εσύ είμαστε μικρά σε επισκεψιμότητα blog.. Τα μεγάλης επισκεψιμότητας δεν λένε κουβέντα..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails