Monday, July 22, 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επιδημία βιασμών σε ταξί από μουσουλμάνους ταξιτζήδες. "Καμία γυναίκα πλέον, δεν είναι ασφαλής σε ταξί", λέει δικαστής


Μια ραδιο παρουσιάστρια του BBC, η Sam Mason, ανύπαντρη μητέρα, απολύθηκε αφού κάλεσε μια εταιρεία ταξί και ζήτησε να της στείλουν έναν «μη-Ασιάτη» οδηγό να πάει την 14χρονη κόρη της στο σπίτι των παππούδων της. Κατά προτίμηση μια γυναίκα οδηγό.

Ο τηλεφωνητής αρνήθηκε, και είπε: «Χαρακτηρίζουμε αυτό ότι είναι ρατσιστικό». Η Mason απάντησε, «Δεν είναι το δικό σας 14χρονο κορίτσι».

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε, "τα σχόλια της Mason (φωτο) ήταν εντελώς απαράδεκτα ... δεν θα εργάζεται πλέον για το BBC."

Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επιδημίας βιασμών και παιδοφιλίας που δεν μοιάζει σε τίποτα άλλο που έχει βιώσει η χώρα.
Πολλά από τα σεξουαλικά εγκλήματα διαπράττονται από συμμορίες μουσουλμάνων που ευθύνονται για νάρκωση, βιασμό και βασανισμό εκατοντάδων και ενδεχομένως χιλιάδων Βρετανών κοριτσιών.

Όμως, ένα άλλο κύμα σεξουαλικών εγκλημάτων περιλαμβάνει επιθετικούς μουσουλμάνους οδηγούς ταξί που βιάζουν γυναίκες επιβάτες. Ο αριθμός των αναφερόμενων βιασμών σε ταξί έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας σε τέτοιο βαθμό που ένας Βρετανός δικαστής έχει εκδώσει μια προειδοποίηση ότι καμία γυναίκα δεν αναμένει πλέον να είναι ασφαλής, ενώ ταξιδεύει με ταξί.

Αξιόπιστες στατιστικές για βιασμούς σε ταξί σε εθνικό επίπεδο είναι δύσκολο να προκύψουν και η αναζήτηση στοιχείων από οργανώσεις συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα.

Ωστόσο, μια πολύ διάσημη έκθεση που συντάχθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου εκτιμά ότι κατά μέσο όρο, υπάρχουν συνολικά 1.125 σεξουαλικές επιθέσεις,συμπεριλαμβανομένων βιασμών, στις οποίες κάθε χρόνο συμμετέχουν οδηγοί ταξί μόνο στο Λονδίνο. Αυτό οδηγεί σε περίπου 22 σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών από οδηγούς ταξί κάθε εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και μόνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με μια έκθεση με τίτλο, «Τερματισμό της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο», που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Μάρτιο του 2013, περίπου μόνο μία στις δέκα γυναίκες που βιώνουν σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση το αναφέρει στην αστυνομία.

Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο πραγματικός αριθμός των βιασμών σε ταξί σε όλη τη Βρετανία στο σύνολό του είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι πολλοί είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν.

Εκτός από μερικές περιπτώσεις που έγιναν γνωστές, οι βιασμοί σε ταξί σπάνια αναφέρονται από τις εφημερίδες της Βρετανίας, προφανώς επειδή τα «μη πολιτικά ορθά» εγκλήματα δεν θεωρούνται ότι ενδιαφέρουν.

Αλλά μια έρευνα από τις ιστορίες που βρίσκονται χωμένες μέσα σε τοπικές εφημερίδες δείχνει ότι οι βιασμοί σε ταξί συμβαίνουν σε όλα τα μέρη της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Σε μια πρόσφατη υπόθεση στο Λονδίνο, που αναφέρθηκε από τις βρετανικές εφημερίδες, ο Mohamed Hacene-Chaouch, 46 ετών, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό μιας 24χρονης γυναίκας επιβάτιδας στο ταξί του που δεν είχε  άδεια.

Ο Hacene-Chaouch - ένας Αλγερινός παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών- επιτέθηκε σε μια γυναίκα, που είχε χαθεί στοΣόχο, στο κεντρικό Λονδίνο.
Η γυναίκα, που γιόρταζε τα γενέθλια ενός φίλου και είχε μεθύσει, είπε στους ενόρκους ότι το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν να είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να οδηγείται σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ.

Είπε ότι συνήλθε μέσα στο αυτοκίνητο μπροστά από το στο σπίτι της στο ανατολικό Λονδίνο και είδε τον Hacene-Chaouch να την βιάζει. Αν και ο Hacene-Chaouch αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της, το έγκλημα καταγράφτηκε από κάμερες CCTV.

Επίσης στο κοντινό Windsor, ο Anshul Sharma, 23 ετών, καταδικάστηκε για το βιασμό μιας 19χρονης γυναίκας που μπέρδεψε το αυτοκίνητό του για ένα νόμιμο ταξί. Έψαχνε για ταξί τις πρώτες πρωινές ώρες όταν προσεγγίστηκε από τον Sharma, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε νόμιμη άδεια ταξί. Αφού μπήκε στο αυτοκίνητο, την οδήγησε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, όπου τη βίασε.

Στην Μπλάκμπερν στις 9 Ιουλίου, ο Talib Hussain, 62 ετών, επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα 16χρονο κορίτσι, που ήταν επιβάτης στο ταξί του.

Στο Μπλάκπουλ στις 8 Ιουλίου, ο Τούρκος Top Fatih, 38 ετών, βίασε μια 18χρονη κοπέλα που ήταν επιβάτης του.

Στο Shrewsbury στις 6 Ιουλίου, ο Ahmet Baser, 34 ετών, καταδικάστηκε σε επτά και μισό χρόνια φυλακή για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού στο ταξί του. Το θύμα και ο φίλος της μπήκαν στο ταξί του Baser έξω από το κέντρο της πόλης τη νύχτα. Αφού πέταξε έξω το φίλο της, ο Baser οδήγησε το θύμα του σε απομακρυσμένο μέρος, όπου τη βίασε.

Στο Nottingham στις 12 Ιουνίου, η αστυνομία είπε ότι έψαχνε για ένα «Ασιάτη» οδηγό ταξί ο οποίος επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 19χρονη επιβάτιδα του.

Στην Berkshire στις 21 Μαΐου, ο Arshad Arif, 28 ετών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του με την κατηγορία ότι οδήγησε μια 17χρονη επιβάτιδα σε ένα απομακρυσμένο πάρκο περίπου 25 μίλια από το σπίτι της και την βίασε δύο φορές.

Στο Oldham στις 16 Μαΐου, ο Tamur Tamur, 32 ετών και πατέρα έξι παιδιών, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή καθώς προσπάθησε να βιάσει ένα 15χρονο κορίτσι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του. Ο δικαστής Jeffrey Lewis δήλωσε: «Χρησιμοποιήσατε σημαντική δύναμη κατά ενός κοριτσιού και δεν έχετε δείξει την παραμικρή τύψη».

Στην Hemel Hempstead στις 7 Μαΐου, ο Mashain Pitchei, 45 ετών, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό μιας 20χρονης γυναίκας επιβάτιδας. Ο Pitchei, προσποιήθηκε ότι είναι οδηγός ταξί, και είχε σταθμεύσει στο κέντρο της πόλης Marlowes.

Στην Heaton στις 11 Απριλίου, Mohammed Akram, 35 ετών, - έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών - κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα στο ταξί του.

Στο Μάντσεστερ στις 18 Φεβρουαρίου, ο Elhadi Sakhri, 42 ετών, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια και δέκα μήνες φυλάκιση για δύο κατηγορίες βιασμού ανδρών που ήταν επιβάτες στο ταξί του. Στον Sakhri είχε χορηγηθεί άσυλο στη Βρετανία, καθώς παραπονέθηκε ότι αντιμετώπιζε διώξεις στην Αλγερία επειδή ήταν bisexual.

Στο Λονδίνο στις 6 Φεβρουαρίου, η αστυνομία είπε ότι έψαχνε για έναν «Ασιάτη» που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε τρεις γυναίκες στην περιοχή του Canning.

Στο Leeds στις 9 Ιανουαρίου, ο Mohammed Shahin, 28 ετών, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 20χρονης επιβάτιδας που αποκοιμήθηκε στο ταξί του. Ο δικαστής διέταξε ο Σαχίν, αφού εκτίσει την ποινή του, να απελαθεί στη χώρα καταγωγής του, το Μπαγκλαντές.

Στο Accrington, ο Mohammed Ishaq, 38 ετών, κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας 35χρονης γυναίκας επιβάτιδας. Επίσης σε Accrington, ο Mohammed Baig, 45 ετών, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μια 18χρονη επιβάτιδα. Αφού την άφησε στο σπίτι της, ο Baig είπε στο θύμα, «Θα σε παρακολουθώ. Θαέρθω να σε βρω."

Στο Billingham, Khalile Maqsood, 31 ετών, καταδικάστηκε σε οκτώ και μισό χρόνια φυλακή για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 20χρονης γυναίκας επιβάτιδας με την απειλή μαχαιριού.
Ο ταξιτζής - του οποίου η γυναίκα ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί τους όταν διέπραξε το αδίκημα - ήταν ανέκφραστος στο δικαστήριο. Ο δικαστής Rodney Jameson δήλωσε ότι ο Maqsood είχε δείξει λίγη κατανόηση, και καθόλου τύψεις για αυτό που είχε κάνει.

Στο Εδιμβούργο, ο Ibrahim Selman έφυγε από τη Σκωτία μετά το βιασμό μιας γυναίκας και την επίθεση πολλών άλλων, ενώ εργαζόταν ως οδηγός ταξί. Ο Selman, ο οποίος βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παράνομος μετανάστης, έφυγε για το Σουδάν έχοντας για ημέρες μια γυναίκα όμηρο, που βίασε κατ’ επανάληψη αφήνοντας τη νεκρή στο δρόμο.

Στο Hull, ο Masoud Rahimi, 37 ετών, καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας 20χρονης επιβάτιδας. Ο ιρανικής καταγωγής Rahimi αρνήθηκε ότι ήταν αυτός μέχρι φάνηκε στο βίντεο CCTV, με την κοπέλα που προσπαθούσε να ξεφύγει από το αυτοκίνητό του.

Στο Clapham, νότια του Λονδίνου, ο Atiq Rehman, 20 ετών, ξεγέλασε μια 22χρονη γυναίκα να πιστέψει ότι ήταν νόμιμος οδηγός ταξί. Ο Rehman, που ήταν παράνομος μετανάστης από το Πακιστάν, βίαζε τη γυναίκα για 45 λεπτά.

 Επίσης, στο Λονδίνο, ο Assadullah Razaq, 31 ετών, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή για τον βιασμό μιας 28χρονης επιβάτιδας. Ο Razaq είναι Αφγανός πρόσφυγας, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Razaq ήρθε στη Βρετανία, αφού βασανίστηκε από τους Ταλιμπάν, και ότι κάτι είχε επηρεάσει την ψυχική του κατάσταση.


Στο King's Cross στο κεντρικό Λονδίνο, η αστυνομία έψαχνε για έναν Τούρκο οδηγό ταξί ο οποίος βίασε μια 18χρονη επιβάτιδα αφού την οδήγησε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Στο Μάντσεστερ, ο Shahjahan Islam καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας 27χρονης επιβάτιδας.

Στο Newport της νότιας Ουαλίας, ο Asif Iqbal, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για βιασμό δύο γυναικών επιβάτιδών. Η σύζυγος του Iqbal επίσης φυλακίστηκε σε έξι μήνες καθώς προσπάθησε να διαστρεβλώσει την απονομή της δικαιοσύνης, προσφέροντας χρήματα σε ένα από τα θύματα για να αποσύρει την καταγγελία της. Η αστυνομία φοβάται ότι πολλές περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν υποστεί επίθεση από τον Iqbal, που έβαζε στόχο γυναίκες έξω από παμπ και νυχτερινά κέντρα.

Στο Πόρτσμουθ, ο Muhammed Hasan, 35 ετών, κατηγορήθηκε ότι κλείδωσε μια 19χρονη γυναίκα με μαθησιακές δυσκολίες στο αμάξι του και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Στο Σέφιλντ, ο Zahoor Mahmood, 40 ετών, φυλακίστηκε σε οκτώ χρόνια για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών επιβάτιδων. Αντί να πάει το πρώτο θύμα του στο σπίτι της, την κλείδωσε στο ταξί για περισσότερο από δύο ώρες, πήγε στο πίσω μέρος μαζί της και προσπάθησε να την κάνει να σνιφάρει κοκαΐνη για να κάνει "διάθεση". Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Mahmood - παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών - εντόπισε ένα 17χρονο κορίτσι να πηγαίνει σπίτι με τα πόδια μια νύχτα. Της πρότεινε να την γυρίσει σπίτι δωρεάν, όταν του είπε ότι δεν είχε χρήματα, αλλά στη συνέχεια την κλείδωσε στο ταξί για μία ώρα, προσπάθησε να την κάνει να σνιφάρει κοκαΐνη και στη συνέχεια την κακοποίησε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails