Friday, July 26, 2013

Πρόκληση: Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου


Ο ελληνικός λαός πληρώνει 470.000 ευρώ το χρόνο για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου τη στιγμή που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τα φάρμακα του και το ρεύμα του εξαιτίας του χαρατσιού το οποίο επέβαλε στα νοικοκυριά ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών.
Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Οι νοματαίοι αυτοί είναι 20 στον αριθμό (γι’ αυτούς που επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία ότι εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και την πήραν πίσω άρον άρον). Είναι βέβαιο δε πώς στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται υπερωρίες και λοιπά έξοδα. Το μπουγιουρντί θα έρθει αργότερα.
Από το 2014 και μετά, σε ετήσια βάση, το ποσό που εγκρίθηκε για τη λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου ανέρχεται στο ποσό των 470.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014 ο Ελληνικός Λαός θα έχει πληρώσει συνολικά 700.000 ευρώ για το γραφείο μόνο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος θα απολαμβάνει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που τον έχρισε ο Αντώνης Σαμαράς για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα της χώρας και VIP μετακινήσεις με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε μάθει στη χλιδή όσο ήταν υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΓΑΠ και ζήτησε να διατηρήσει το προνόμιο των VIP μετακινήσεων.
Η διάθεση του εξωφρενικού αυτού ποσού για γραφείο αντιπροέδρου συνιστά μέγιστη πρόκληση όταν ο λαός ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, πεθαίνει λόγω αδυναμίας να αγοράσει τα φάρμακα του και παρατάει τα παιδιά του σε ιδρύματα γιατί δεν έχει να τα θρέψει.
Οι χοντρόπετσοι πολιτικοί, κλεισμένοι στο «γυάλινο» κλουβί τους, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα περνάνε αυτοί καλά και τίποτε άλλο. Υπακούουν στις εντολές της τρόικας και υπογράφουν τη θανατική καταδίκη των Ελλήνων από τα «χρυσά» γραφεία τους, νομίζοντας ότι τους σώζουν. Ποιοι; Κάτι τύποι στον τον Βενιζέλο που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.
Δείτε το ΦΕΚ



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails