Monday, July 1, 2013

Διαλύουν την άμυνα της χώρας για να μας έχουν υποτελείς για πάντα


Σε δοκιμαστική βολή του επονομαζόμενου "UAV-δολοφόνου" του ισραηίνής κατασκευής Harpy που αποτελεί την κορυφαία απειλή για το εληνικο σύστημα έγκαιρής προειδοποίησης προχώρησε η τουρκική Αεροπορία (THK) κατά τη διάρκεια της άσκησης Pençe-2013 που διεξάγεται μεταξύ 21 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου στην 3η Κύρια Αεροπορική Βάση (AJÜ) στο Ικόνιο.

Τo Harpy είναι ένα αντί-ραντάρ σύστημα, το οποίο εκτοξεύεται και παραμένει επάνω από την περιοχή του στόχου περιμένοντας να ανοίξει το ραντάρ είτε του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης είτε των αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών για να εγκλωβίσει την πηγή της εκπομπής και εν συνεχεία να πέσει επάνω στον σταθμό του ραντάρ. Όλα αυτά με αυτόνομο σύστημα κατεύθυνσης.
To σύστημα έχει αγοραστεί ειδικά για την καταστολή του ελληνικού δικτύου αεράμυνας. Η σημερινή άσκηση θεωρείται από το ΓΕΕΘΑ ότι βάσεις του σεναρίου του ότι αφορούσε ειδικά το ελληνικό δίκτυο ραντάρ...
Εν προκειμένω, το Ηarpy εκτοξεύθηκε από απόσταση 90 χλμ. και μετά από "περιπολία" 15' επάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος (περιοχή Karapinar) έπληξε επιτυχώς το στόχο του με την εικόνα να μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA.
Επιχειρήσεις τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν οι ελληνικές ΕΔ για τον απλό λόγο ότι ειδικά στην τεχνολογία των UAV έχουν μείνει απαράδεκτα πίσω και σε τεχνολογία και σε επιχειρησιακό δόγμα (η τουρκική Αεροπορία έχει εκτελέσει ήδη συνδυασμένες επιχειρήσεις F-16 με ΑΝΚΑ κατά του ΡΚΚ)...
Στο πλαίσιο της Pençe-2013 πραγματοποιήθηκαν επίσης βολές κατευθυνομένων βομβών GBU-10, AGM-65G και JDAM από 40 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4/2020 της ΤΗΚ.
Η εν λόγω άσκηση διεξάγεται παράλληλα με την άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης IŞIK 13/1, στην οποία εμπλέκεται η επίλεκτη μονάδα έρευνας-διάσωςη-μάχης με δύο ελικόπτερα AS-532UL Cougar της ΤΗΚ.
Μέρος των δραστηριοτήτων παρακολούθησαν ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Στρατηγός Necdet Özel, ο Υπαρχηγός Στρατηγός Hulusi Akar, ο Αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Murat Bilgel, ο Αρχηγός της ΤΗΚ Πτέραρχος Mehmet Erten και ο Αρχηγός της Γενικής Διεύθυνσης Χωροφυλακής Στρατηγός Bekir Kalyoncu. Η τελευταία βολή Harpy καταγράφηκε το 2010 στο πλαίσιο της άσκησης Anadolu Kartali 2010-1.
Βολή φονικού UAV Harpy.
Η εκτόξευσης του UAV Harpy.
Harpy σε στατική έκθεση κατά την διάρκεια της άσκησης
F
Έλεγχος JDAM από το πλήρωμα αεροσκάφους κρούσης F-4/2020 της ΤΗΚ.
Σύσσωμη η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολούθησαν την άσκηση μαζί με ξένους ΑΚΑΜ. Στη φωτογραφία διακρίνεται η νέα παραγγαλή της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που αντικατέστηκε εκείνη μπλε χρώματος
 
Briefing της στρατιωτικής ηγεσίας και ξένων ΑΚΑΜ για την άσκηση. Στη φωτογραφία διακρίνεται και η νέα παραλλαγή για το προσωπικό εδάφους της τουρκικής Αεροπορίας που αντικατέστηκε την παλαιότερη γκρι-μπλε. Σε μια πρόσφατη άσκηση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, μετρήσαμε τέσσερις (!) διαφορετικές παραλλαγές των διαφόρων μονάδων...
 
Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel με στελέχη της επίλεκτης MAK.
Ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel παρακολουθεί την άσκηση με διόπτρα νυκτερινής όρασης. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την δυνατοτητα να εξαπολύουν από διάφορους φορείς εδάφους-θαλάσσης-αέρος 1100 τόνους εκρηκτικών ημερησιως, εκ των οποιων οι 700 τόνοι μπορούν να ριχθούν σε νυκτερινές επιχειρήσεις υποστηρίζουν οι ιθύνοντες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 comment:

manigr.blogspot.com said...

Ουδείς αντίπαλος υποτιμώμενος,όμως του ότι αυτός ο στρατός δεν έχει επιχειρήση πουθενά παρά σε άμαχο πληθυσμό βγάζει μάτι,τον ελληνικό στη Μικρά Ασία τον έκαμψε το γαλλικό πυροβολικό κι όχι αυτός.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails