Saturday, July 13, 2013

ΚΑΙ Ο ΣΑΜΠΕΘΑΙ ΜΑΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

savvas_mixail
Συνέντευξη στο νεότευκτο online περιοδικό «Χρόνος», έδωσε ο «σπουδαίος Έλληνας διανοούμενος, συγγραφέας και ακτιβιστής Σάββας Μιχαήλ», όπως παρουσιάζεται, και όπως ήταν αναμενόμενο σχολιάζει αποκλειστικά την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής της. Ιδού τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:


-Πώς εξηγείτε ότι στη σημερινή Ελλάδα, μια χώρα με αναρίθμητα θύματα και αγώνες κατά του φασισμού, εκτινάσσεται εκλογικά, και όχι μόνον, ένα ακραιφνές ναζιστικό μόρφωμα σαν τη Χρυσή Αυγή;

…Η δημιουργία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενός ωκεανού ανθρωπίνων υπάρξεων χωρίς στοιχειώδεις όρους ύπαρξης, η απαξίωση του δικομματικού διεφθαρμένου αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος με το οποίο κυβερνήθηκε η χώρα μετά την κατάρρευση της χουντικής δικτατορίας, η κοινωνική ερείπωση προκαλούν πολιτική πόλωση: από τη μια, στροφή προς τα αριστερά, γεγονός που εκτίναξε εκλογικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά, από την άλλη, αποπροσανατολισμό ενός μέρους της κοινωνικής απόγνωσης με στροφή προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που παριστάνει την «αντισυστημική». Το τελευταίο φαινόμενο δεν είναι κάποια αυτόματη, αυθόρμητη διαδικασία. Έχει τη στήριξη ενός τμήματος του μεγάλου κεφαλαίου (π.χ. εφοπλιστών) και την προστασία των μηχανισμών της κλυδωνιζόμενης κρατικής και κυβερνητικής εξουσίας.

Γνωστά αυτά και χιλιοειπωμένα. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το «δια ταύτα»:

-Τι προτείνετε να γίνει άμεσα;
Το τρίπτυχο: ενιαίο μέτωπο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των οργανώσεών του κατά του φασισμού, δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, λαϊκή αυτοοργάνωση συμπεριλαμβανομένης και της οργάνωσης εργατικής-λαϊκής αυτοάμυνας ενάντια στον ναζιστικό γκανγκστερισμό.

Τι εννοεί ο… ποιητής γυρεύοντας μια «οργάνωση εργατικής-λαϊκής αυτοάμυνας ενάντια στον ναζιστικό γκανγκστερισμό»; Προφανώς, κάτι σαν την αλήστου μνήμης κατοχική ΟΠΛΑ ή τις πιο σύγχρονες εκδοχές της, την 17 Ν., τον ΕΛΑ, τους «Επαναστατικούς πυρήνες», τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κ.τ.λ. Είναι φανερό πως δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος πως η Χρυσή Αυγή δεν κάνει πίσω ούτε με… σφαίρες!

(ΥΓ): Ιδού ένα μέρος από το βιογραφικό σημείωμα του «υπερεπαναστάτη»:

«Ο Σαμπεθάι Μάτσας, ευρύτατα γνωστός με το ψευδώνυμο Σάββας Μιχαήλ, σπούδασε γιατρός, ειδικεύτηκε στον καρκίνο και δούλεψε σε μεγάλα νοσοκομεία αλλά παράλληλα αφιέρωσε τη ζωή του στην εξερεύνηση και τη θεραπεία των πληγών της κοινωνίας. Τροτσκιστής, μέλος και παλιότερα γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ε.Ε.Κ.) ανέπτυξε διεθνή και ενεργό πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς…».

Σαμπεθάι Μάτσας, λοιπόν. Της «περιούσιας» φυλής βεβαίως-βεβαίως. Και γιατί παρακαλώ χρησιμοποιεί ψευδώνυμο; Προφανώς, για να κρύψει την καταγωγή του από τον κόσμο, όπως όλοι οι εβραιομπολσεβίκοι: ο «Βλαδίμηρος Λένιν» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Νικολάι Ουλιάνωφ, εγγονός του Ισραήλ Μπλανκ), ο «Λέων Τρότσκι» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Λέων Μπρονστάϊν του Δαϋίδ), ο «Αλεξάντερ Πάρβους» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Ισραήλ Γκέλφαντ), ο «Μαξίμ Λιτβίνωφ» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Μαξ Βάλλαχ), ο «Γκριγκόρι Ζηνόβιεφ» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Γκρίτσκα Απφελμπάουμ), ο «Λέων Κάμενεφ» (που ήταν στην πραγματικότητα ο Λέων Ρόζενφελντ) κ.α.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails